czwartek, 23 stycznia 2014

Sałatka ziemniaczana





Przepis na tą sałatkę znalazłam jakiś czas temu na jednym blogu kulinarnym. Stwierdziłam, że jest to bardzo ciekawa alternatywa do zwykłych kartofli gotowanych codziennie na obiad. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Pasuje praktycznie do każdego rodzaju mięsa. Polecam.

Składniki:
-ziemniaki
-2 pomidory
-mała cebulka
-musztarda
-pęczek zielonej pietruszki
- olej
-sól, pieprz

Sposób przygotowania:
Ziemniaki myjemy i kroimy w ćwiartki. Gotujemy razem ze skórką, Pilnujemy, żeby się nie rozgotowały.Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Pietruszkę myjemy osuszamy i targamy na większe kawałki i wrzucamy do miski,garnka lub blendera. Dolewamy oleju i dodajemy łyżeczkę musztardy(u mnie miodowa), sól i pieprz. Blendujemy aż powstanie jednolity sos.Wszystkie składniki łączymy razem polewamy sosem i mieszamy.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz