czwartek, 22 maja 2014
Pierś z kurczaka w płatkach migdałowych
Przepis na pewno Wam znany, ale myślę, że warty przypomnienia. W zasadzie danie bardzo proste w przygotowaniu a wygląda i smakuje rewelacyjnie. Jeśli szykujecie jakiś proszony obiad to spokojnie możecie gościom zaserwować takiego kurczaka.
Składniki:
-pierś z kurczaka
- płatki migdałowe
-sól, pieprz
-jajko do panierowania
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Rozklepujemy delikatnie tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Migdały kruszymy w dłoni i sypiemy na talerzyk. /drobniejsze kawałki lepiej się trzymają mięsa. Jajko roztrzepujemy na talerzyku. Kurczaka panierujemy w jajku i płatkach i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy aż płatki się ładnie zrumienią na złoto z każdej strony. Smacznego
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz