sobota, 26 kwietnia 2014
Makaron z kurczakiem i sosem gorgonzola
Jeśli chodzi o ten przepis miałam dylemat czy go zamieścić ponieważ mój mąż się nim zachwycał a ja nie do końca. Jednak po dłuższej rozkminie na ten temat stwierdziłam, że sami najlepiej go ocenicie. Zatem zapraszam do gotowania i komentowania.
Składniki:
-makaron typu tagliatelle
-pierś z kurczaka
-10 dkg sera gorgonzola (lub mniej bo jest na prawdę intensywny)
-1 śmietana 30%
-pieprz, jarzynka, oregano, cukier
Sposób przyrządzenia:
Kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Przyprawiamy solą, pieprzem i oregano. Śmietankę wlewamy do rondelka i wrzucamy do niej ser gorgonzola. Jeśli lubicie tego typu ser to możecie dać go więcej jeśli nie to połowa wystarczy czyli ok 5 dkg. Przyprawiamy sos jarzynką, pieprzem, oregano oraz odrobiną cukru. Mieszamy aż ser się rozpuści. Sos wlewamy na patelnie z kurczakiem i chwile razem podsmażamy. Makaron gotujemy al dente. Gdy jest gotowy wszystko łączymy razem i podajemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz