środa, 7 maja 2014
Schab po cygańsku
Szczerze powiedziawszy nie podejrzewałam, że danie składające się z tak podstawowych składników będzie tak dobrze smakować. Jestem pod wrażeniem i bardzo mocno Wam polecam wypróbować schab po cygańsku. Jak już wiecie lubię dania, które nadają się na obiad na dwa dni. Tak więc jeszcze jeden plus dla tego przepisu.
Składniki:
-schab(ilość kotletów zależy od was)
- 2-3 średnie cebule
-4-5 dużych marchewek
-ser żółty do posypania
-majonez
-sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Schab myjemy i kroimy na kotlety. Rozbijamy tłuczkiem i przyprawiamy solą i pieprzem. Marchewkę kroimy na cienkie plasterki a cebulę w pół księżyce. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy połowę marchewki i cebuli. Przyprawiamy solą i pieprzem. Układamy nasze kotlety i przysypujemy resztą marchewki i cebuli, którą również doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzch sypiemy starty ser żółty i smarujemy majonezem. Przykrywamy naczynie i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 2 godziny lub do miękkości mięsa.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz