Przepis na tą sałatkę znalazłam jakiś czas temu na jednym blogu kulinarnym. Stwierdziłam, że jest to bardzo ciekawa alternatywa do zwykłych kartofli gotowanych codziennie na obiad. Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna. Pasuje praktycznie do każdego rodzaju mięsa. Polecam.
Składniki:
-ziemniaki
-2 pomidory
-mała cebulka
-musztarda
-pęczek zielonej pietruszki
- olej
-sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Ziemniaki myjemy i kroimy w ćwiartki. Gotujemy razem ze skórką, Pilnujemy, żeby się nie rozgotowały.Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę. Cebulę kroimy w piórka. Pietruszkę myjemy osuszamy i targamy na większe kawałki i wrzucamy do miski,garnka lub blendera. Dolewamy oleju i dodajemy łyżeczkę musztardy(u mnie miodowa), sól i pieprz. Blendujemy aż powstanie jednolity sos.Wszystkie składniki łączymy razem polewamy sosem i mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz